Ποσό – μαμούθ δαπανά η FIFA για να σώσει τη βιομηχανία του ποδοσφαίρου

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Απίστευτα χρήματα θα διαθέσει η FIFA στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο για τη δημιουργία ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «New York Times», η παγκόσμια ομοσπονδία θα προσφέρει το ποσό – μαμούθ των 2,5 δισ. ευρώ από τα αποθεματικά της για να μην καταρρεύσει η βιομηχανία του ποδοσφαίρου, η οποία έχει κατεβάσει ρολά, λόγω του κορονοϊού. Ως παράδειγμα για την κατάσταση που επικρατεί αναφέρεται η επτά φορές πρωταθλήτρια Σλοβακίας, Ζίλινα, που είναι στα όρια της χρεοκοπίας.

Το θέμα της ενίσχυσης του ποδοσφαίρου έφερε στο προσκήνιο η Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων (ECA), που μέσω επιστολής, εξηγεί την κατάσταση και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται. «Είμαστε όλα τα στελέχη του ποδοσφαίρου υπεύθυνα για την ευημερία και τη βιωσιμότητα των συλλόγων που διαχειριζόμαστε, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μια πραγματική υπαρξιακή απειλή. Το ποδόσφαιρο είναι σε αδιέξοδο, καθώς σταμάτησαν οι ροές εσόδων από τις οποίες εξαρτώνται οι πληρωμές των παικτών, του προσωπικού και άλλων λειτουργικών εξόδων.

Η κάλυψη των ανησυχιών μας θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε ποτέ το παιχνίδι και η βιομηχανία μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επίμαχη επιστολή. Για να προχωρήσει το σχέδιο οικονομικής στήριξης του ποδοσφαίρου απαιτείται η έγκριση από το Συμβούλιο της FIFA, το οποίο αποτελείται από 36 μέλη από τις 6 συνομοσπονδίες της.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.