Προανακριτική: Δεν παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ ο «Σαράφης» - Διαταγή για βίαιη προσαγωγή του

Κορυφώνουν την απόπειρα εκφοβισμού των προστατευόμενων μαρτύρων ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, με τα μέλη των δύο κομμάτων στην Προανακριτική να διατάσσουν την βίαιη προσαγωγή του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο «Μάξιμος Σαράφης» δεν παρέστη στην ΓΑΔΑ για να εξεταστεί από το κλιμάκιο της Προανακριτικής, με τους απεσταλμένους βουλευτές ΝΔ και ΚΙΝΑΛ (απέχει από αυτή τη διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ) να διατάσσουν βίαιη προσαγωγή του προστατευόμενου μάρτυρα.

Σε επιστολή του προς την Προανακριτική, ο «Μάξιμος Σαράφης» είχε δεχτεί να καταθέσει ενώπιον του κλιμακίου της Επιτροπής χωρίς όμως να διακινδυνεύεται η προστασία της ανωνυμίας του. Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με όσα υποστήριζε, θα τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του και η ασφάλεια της οικογένειάς του.

Πέρα από την κλιμάκωση του εκφοβισμού των προστατευόμενων μαρτύρων, οι εκπρόσωποι της συμπολίτευσης στην Επιτροπή θα πρέπει να αποσαφηνίσουν πώς πάρθηκε η απόφαση της βίαιης προσαγωγής χωρίς συνεδρίαση του Σώματος της Προανακριτικής. Μάλιστα, κατά τις πληροφορίες, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση δεν υπέγραψαν το ένταλμα βίαιης προσαγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.