Προειδοποιήσεις από Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία προς το Ιράν

Η κοινή ανακοίνωση των Υπουργών Εξωτερικών των τριών ευρωπαϊκών χωρών.

Η απόφαση του Ιράν για επανάληψη του εμπλουτισμού ουρανίου σε εργοστάσιο του Φορντό ανησυχεί τα μεγάλα ευρωπαϊκά κρα΄τη.

Σε συνάντησή τους, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας, αλλά και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, δήλωσαν «εξαιρετικά ανήσυχοι» για τις δραστηριότητες του Ιράν. Μάλιστα, καλούν τη χώρα να υπαναχωρήσει στις αποφάσεις της που είναι αντίθετες με τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα.

«Θα εξετάσουμε όλους τους μηχανισμούς που προβλέπει η συμφωνία του 2015, συμπεριλαμβανομένου ενός μηχανισμού επίλυσης διαφοράς, για να ρυθμιστούν τα θέματα που έχουν σχέση με την εφαρμογή των δεσμεύσεων από το Ιράν», τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι τρεις υπουργοί

Μάλιστα, προειδοποιούν το Ιράν ότι οι τελευταίες ενέργειές του καθιστούν δυσκολότερες τις προσπάθειές τους να κατευνάσουν τις εντάσεις στην περιοχή. «Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις διπλωματικές μας προσπάθειες για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και να διευκολύνουμε την αποκλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή», υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.