Στο 5,7%

Ρεκόρ χαμηλής ανεργίας στη Γερμανία

Ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή υπηρεσία εργασίας.

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 9.000 στα 2,537 εκατ. σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, σύμφωνα με τα στοιχεία. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ο αριθμός τους να μειωθεί κατά 5.000.

Το ποσοστό της ανεργίας ήταν αμετάβλητο στο 5,7%, το χαμηλότερο από την επανένωση της Γερμανίας το 1990, συμβαδίζοντας με τις προβλέψεις των αναλυτών σε έρευνα του Reuters.

«Τα νέα από την αγορά εργασίας είναι θετικά… Η απασχόληση έχει αυξηθεί σημαντικά και πάλι και η ζήτηση στις επιχειρήσεις για νέους εργαζομένους συνεχίζει να αυξάνεται σε υψηλό επίπεδο», δήλωσε ο Ντέτλεφ Σίλε, επικεφαλής της υπηρεσίας εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.