Σκληρή απάντηση Σκουρλέτη σε Κώνστα: Να αποδείξει τις πληροφορίες ή να ανασκευάσει

Για απρεπή επίθεση εναντίον του Πάνου Σκουρλέτη και των εργαζομένων στο γραφείο του στο υπουργείο Εσωτερικών με «παντελώς ανυπόστατες και ανακριβείς πληροφορίες» κατηγορεί ο υπουργός Εσωτερικών τον δημοσιογράφο Χρήστο Κώνστα για σχόλιό του σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τον αριθμό των απασχολούμενων στο γραφείο του, το ύψος των αποδοχών τους και ότι απολαμβάνουν πρόσθετα προνόμια.

Σε ανοιχτή επιστολή του, ο κ. Σκουρλέτης καλεί τον κ. Κώνστα είτε να αποδείξει τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε είτε να επανορθώσει «αποκαθιστώντας την αλήθεια μέσα από την ίδια εκπομπή», ενώ προσθέτει ότι «οτιδήποτε άλλο συνιστά όχι μόνο δημιουργία ψευδών εντυπώσεων αλλά και συκοφαντία και καθιστά έκθετο τον κ. Κώνστα στις προβλεπόμενες έννομες συνέπειες».

Ειδικότερα, στην εκπομπή "Evening report" του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 ο καλεσμένος στο στούντιο Χρήστος Κώνστας, σχολιάζοντας ρεπορτάζ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, αναφέρθηκε στο όνομα του κ. Σκουρλέτη, λέγοντας ότι στο γραφείο του, στο υπουργείο, απασχολούνται 54 άτομα, των οποίων οι μηνιαίες αποδοχές ξεπερνούν τα 2.036 ευρώ έκαστος. Επίσης ανέφερε ότι το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο αν υπολογιστούν οι υπερωρίες, επιπλέον αμοιβές, πιστωτικές κάρτες, τηλέφωνα, έξοδα παραστάσεως, ταξίδια βενζίνες και όλα τα υπόλοιπα.

Στην επιστολή του ο υπουργός απαντά:

«Ενημερώνουμε τον κ. Κώνστα ότι στο πολιτικό γραφείο του υπουργού εργάζονται 17 στελέχη (μετακλητοί υπάλληλοι 5, ειδικοί σύμβουλοι 8, δημοσιογράφοι 2, ειδικό επιστημονικό προσωπικό 2), οι δε αποφάσεις διορισμού τους δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Θα ήταν χρήσιμο να μας ενημερώσει ο κ. Κώνστας για τους 34 αγνώστους στον Υπουργό και το γραφείο του "συνεργάτες"...

Σε ό,τι αφορά τις αμοιβές των μελών του γραφείου Υπουργού ενημερώνουμε πως αυτές ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία περί ενιαίου μισθολογίου - Κεφάλαιο Β΄ του ν.4354/2015 (176 /Α΄). Ενδιαφέρουσα θα ήταν η σύγκριση του μισθολογίου των μελών των γραφείων Υπουργών της σημερινής Κυβέρνησης και των προ Ιανουαρίου 2015 Κυβερνήσεων. Οι σημερινές "αστρονομικές" αμοιβές των μελών του γραφείου Υπουργού κυμαίνονται από 700- 1.350 ευρώ σε αντιστοιχία με τα μισθολογικά κλιμάκια που ισχύουν για το σύνολο του Δημόσιου τομέα. Κατ΄ αντιστοιχία προβλέπεται η αμοιβή για υπερωριακή εργασία, όσες δε έχουν βεβαιωθεί –αλλά δεν έχουν καταβληθεί- είναι σε χαμηλότερο επίπεδο από το επιτρεπόμενο όριο και δεν ανταποκρίνονται στις ώρες στις οποίες απασχολούνται, καθώς αυτές είναι πολύ περισσότερες.

Πρόσθετες αμοιβές, πιστωτικές κάρτες, τηλέφωνα, έξοδα παραστάσεως, ταξίδια βενζίνες κ.λπ. υφίστανται στον φανταστικό κόσμο που κατασκευάζει ο κ. Κώνστας.

Ο κ. Κώνστας δίχως να τηρεί κανένα κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δίχως να έχει την στοιχειώδη επίγνωση του ρεπορτάζ του, χωρίς δημοσιογραφική έρευνα προχώρησε σε μια απρεπή επίθεση όχι μόνο εναντίον του υπουργού κ. Σκουρλέτη, αλλά και εναντίον των εργαζομένων στο πολιτικό γραφείο του Υπουργείου Εσωτερικών, με παντελώς ανυπόστατες και ανακριβείς πληροφορίες, ενώ θα μπορούσε ο ίδιος να ζητήσει από το Υπουργείο τα δεδομένα. Αντιθέτως, με κίνητρα που δεν γνωρίζουμε, αλλά ο καθένας θα μπορούσε να υποθέσει, δεν έπραξε τίποτα για τη διασταύρωση των πληροφοριών αυτών, ενδεχομένως στην προσπάθειά του να διανθίσει με τη φαντασία του, την αναληθή επικοινωνούμενη είδηση.

Η ακρίβεια και η αμεροληψία αποτελούν αξίες και εντάσσονται ακριβώς στον πυρήνα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ο κ. Κώνστας είτε θα αποδείξει άμεσα τις πληροφορίες που διέχυσε είτε θα επανορθώσει αποκαθιστώντας την αλήθεια μέσα από την ίδια εκπομπή. Οτιδήποτε άλλο συνιστά όχι μόνο δημιουργία ψευδών εντυπώσεων αλλά και συκοφαντία και καθιστά έκθετο τον κ. Κώνστα στις προβλεπόμενες έννομες συνέπειες».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.