Σκουρολιάκος σε Μενδώνη: «Τι θα γίνει με τον ανελκυστήρα των ΑΜΕΑ στην Ακρόπολη»;

Ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος, κατέθεσε ερώτηση στη Λίνα Μενδώνη, σχετικά με το αναβατόριο της Ακρόπολης. Έργο που βρίσκεται ακόμη... στον «αέρα».

Όπως τονίζει ο Πάνος Σκουρολιάκος: «Από τις έξι Ιουνίου του 2019, παραμονές των εκλογών, το θλιβερό συμβάν ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες που δεν μπόρεσε να ανέβει στην Ακρόπολη λόγω εργασιών στο αναβατόριο ακολούθησε η πλήρης εργαλειοποίηση του γεγονότος από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για ξεκάθαρα προεκλογικούς λόγους.

Ακολούθησε η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση νέου αναβατορίου με χρηματοδότηση από το ίδρυμα Ωνάση και με σαφές χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε την παράδοσή του εντός του τρέχοντος μηνός.

Επίσης προέκυψε μεγάλη καθυστέρηση στο έργο λόγω του ικριώματος των εργασιών εγκατάστασης του νέου αναβατορίου, ειδικότερα μετά από καταγγελία του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ικριωμάτων Ελλάδος (Σ.ΕΠ.Ι.Ε.) για τους κανόνες ασφαλείας. Ο Σ.ΕΠ.Ι.Ε σε επιστολή του προς την Υπουργό και την Εισαγγελία επισημαίνει συνοπτικά ότι το ξύλινο ικρίωμα, που έχει εγκατασταθεί στο Βόρειο τείχος της Ακροπόλεως Αθηνών έχει τα εξής σοβαρά προβλήματα:

-Έχει ύψος άνω των δέκα μέτρων και συνεπώς δεν επιτρέπεται η ανέγερσή του,

–Δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος πρόσβασης σε αυτό, ούτε και καθ’ ύψος από επίπεδο σε επίπεδο,

–Δεν διαθέτει ενιαία δάπεδα εργασίας τα οποία θα έπρεπε να καλύπτουν όλο το πλάτος κάθε φατνώματος, ούτε διατάξεις που να επιβάλλουν τον ταυτόχρονο και ομοιόμορφο λυγισμό τους,

-Δεν διαθέτει επαρκείς διατάξεις πλαϊνής προστασίας για τους χρήστες του,

-Έχει μεγάλα χάσματα εντός του, εκ των οποίων είναι δυνατόν να διέλθει άνθρωπος,

-Κατά πάσα πιθανότητα δεν διαθέτει μελέτη στατικής επάρκειας σύμφωνα με αναγνωρισμένο ή/και ισχύοντα κανόνα, κανονισμό, πρότυπο, κλπ.

Αποτέλεσμα της καταγγελίας ήταν να αποφασιστεί η άμεση απομάκρυνσή του ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει ξεκινήσει και εισαγγελική έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, τις προηγούμενες ημέρες, όταν αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να επισκεφθεί τον χώρο των εργασιών ώστε να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία των εργασιών του αναβατορίου, αφού είχε προηγηθεί συνεννόηση, τελικώς παρεμποδίστηκε με φθηνές δικαιολογίες».

Βάσει των δεδομένων που καταγράφηκαν παραπάνω, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει το εξής ερώτημα προς τη Λίνα Μενδώνη:

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και παράδοσης του έργου στο κοινό καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα εντείνονται οι φόβοι πως για ακόμα ένα καλοκαίρι η Ακρόπολη δεν θα είναι προσβάσιμη σε συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα;  

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.