Σκυλακάκης: Προϋπόθεση για τη μείωση των πλεονασμάτων η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους

Βασική προϋπόθεση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων είναι η ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους, όπως επισήμανε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θ. Σκυλακάκης.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης περί ίδιους μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θ. Σκυλακάκης απάντησε πως ο προϋπολογισμός του 2020 σηματοδοτεί τη μετάβαση από την υπερφορολόγηση και τα υπερπλεονάσματα στις φοροελαφρύνσεις με κίνητρα για ανάπτυξη, τα οποία χρηματοδοτούνται από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη μείωση της υποεκτέλεσης του προϋπολογισμού.

«Για να υπάρξει μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων υπάρχει μια προϋπόθεση: να αλλάξει η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους» υποστήριξε και συμπλήρωσε πως ήδη υπάρχει μεγάλη βελτίωση, κατά περίπου 6 χρόνια, προκειμένου να φτάσει το χρέος της χώρας στο 100%. «Τότε θα μπορούμε να πάμε στους εταίρους μας και με πειστικότητα να πετύχουμε την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων» επισήμανε.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.