Στο νοσοκομείο ο απεργός πείνας και δίψας Α. Κυριαζής - Έχει χάσει 10 κιλά

Εσπευσμένα μεταφέρθηκε χθες Πέμπτη το απόγευμα στις 17:30 στο Νοσοκομείο του Ρίου, ο απεργός πείνας και δίψας κρατούμενος στις φυλακές Πάτρας, Αθανάσιος Κυριαζής, έτσι ώστε να πραγματοποιήσει εξετάσεις καθώς η υγεία του τίθεται σε κίνδυνο και η ίδια του η ζωή.

Σε επικοινωνία με το Documento επιβεβαίωσε ότι όντως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου καθώς στηρίζεται με σκουπόξυλο αφού δεν του έχουν δοθεί οι πατερίτσες που αιτήθηκε

Ο ίδιος ήταν εμφανώς καταβεβλημένος καθώς, τα σημάδια των επιπτώσεων τις απεργίας του γίνονται κατανοητά ακόμη και από το τηλέφωνο αφού μπερδεύει τις λέξεις και έχει δυσκολία στην εκφορά λόγου, πιθανό αποτέλεσμα της αφυδάτωσης.

Ο Αθανάσιος Κυριαζής έχει χάσει 10 κιλά, βρίσκεται στην 16η ημέρα απεργίας πείνας και δευτερη μέρα απεργίας δίψας, αφού βλέποντας πως τα αιτήματά του για τα εκπαιδευτικά του δικαιώματα δεν συγκινούν την κα Νικολάου, πέρασε σε λευκή απεργία. 

Ο ίδιος έχει κάνει αμέτρητες προσπάθειες να επικοινωνίσει ο ίδιος με την κα Νικολάου.

Η επιστολή του:

Προς : Την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής

Κα. Σοφία Νικολάου

Του απεργού Πείνας & Δίψας κου Αθανασίου Κυριαζή κρατούμενο και σπουδαστή του Καταστήματος Κράτησης Πατρών, για 16η μέρα.

«Μόλις επέστρεψα από το Νοσοκομείο γύρω στις 7:30 μμ προσήλθα στο ιατρείο της φυλακής όπου ζυγίστηκα και έλαβα τις σχετικές μετρήσεις. Τότε διαπιστώθηκε ότι υπάρχει απώλεια 10 κιλών από την αρχική μέτρηση(11-06-2020) ενώ τα επίπεδα των λοιπών δεικτών σημειώνουν γεωμετρική φθίνουσα πορεία.

Επειδή επιθυμώ τον διάλογο, χθές κάλεσα πάνω από 10 φορές την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κα ΝΙΚΟΛΑΟΥ(2131520000), χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού το τηλέφωνο χτυπούσε αδιαλείπτως χωρίς ανταπόκριση. Ειλικρινά επιθυμώ να κάνω ουσιαστικό διάλογο προς επίλυση του ζητήματός μου. Θα επιχειρήσω ξανά να επικοινωνήσω μαζί της, ίσως και καταφέρω να συνομιλήσω… Σε κάθε περίπτωση άφησα μήνυμα στο Γραφείο του Πρωθυπουργού ώστε να ενημερωθεί σχετικά.

Θεωρώ ότι με κοινωνικά ζητήματα όπως αφορά η εκπαίδευση, δεν χωρά αντιπαραθέσεις αλλά ρεαλιστικές πράξεις για την εφαρμογή του Νόμου. Αυτό που έχω να αναφέρω είναι ότι διατίθεμαι να θυσιάσω την ΖΩΗ ΜΟΥ, για να επιλυθούν οι αλλαγές που απαιτούνται στον χώρο των φυλακών.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ, ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΟΧΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΝΝΟΜΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΠΡΕΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Κα ΝΙΚΟΛΑΟΥ αν δεν σας συγκινούν τα λόγια μου, τότε θα παύσω να μιλώ αλλά τότε θα μιλώ με τις πράξεις μου, ίσως σας στιγματίσω για μία ζωή λόγω της αδράνειάς σας, τόσο εσάς όσο και του συστήματος σας που υποφέρει από παθογένειες και αδυναμίες.

Εφεξής σας δίνω τον λόγο μου, επειδή βρίσκομαι σε δεινή κατάσταση ότι θα παύσω τα δημοσιεύματα αλλά θα εξαντλήσω στο μέγιστο βαθμό τα ένδεικα μέσα που μου δίνει ο ΝΟΜΟΣ , με τον συνήγορό μου κο. Βασιλειάδη Βασίλειο καθώς και των δημοσίων φορέων που επιτηρούν την χρηστή διοίκηση απέναντι σε φαινόμενα ασυδοσίας.

Ίσως ένας απεργός δεν μπορεί να τα βάλει με το θηρίο του κρατικού μηχανισμού…. Ίσως αποτελέσει την σπίθα όμως για ριζικές αλλαγές….

Με εκτίμηση

Αθανάσιος Κυριαζής

Φυλακές Αγ. Στεφάνου Πατρών

Πάτρα, 26/06/20202 »

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.