Στοιχεία-Σοκ: Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται την Τηλεόραση - Στην χειρότερη θέση στην Ευρώπη (Photo)

Σύμφωνα με το δελτίο της EBU για την εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ «Trust in Media 2019» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκεντρώνουν τη μικρότερη εμπιστοσύνη των πολιτών στις 29 από τις 33 χώρες της Ευρώπης που συμμετείχαν στην έρευνα.

Σε αντίθεση με τα ευρωπαϊκά στοιχεία, στην Ελλάδα η τηλεόραση είναι αυτή που συγκεντρώνει τις περισσότερες αρνητικές ψήφους εμπιστοσύνης από το κοινό (Ελλάδα: 82% αρνητικές ψήφοι – οι υψηλότεροι στην Ευρώπη / Ευρώπη28: 46%) ενώ τα ιντερνετικά δίκτυα έχουν μεγαλύτερο δείκτη εμπιστοσύνης του κοινού σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη (Ελλάδα: 42%, Ευρώπη28: 53%) την ίδια ώρα που οι Έλληνες για το ίντερνετ εκφράζουν και τη δυσπιστία τους στο μέσο σε ποσοστό 46% ενώ οι ευρωπαίοι στο 28,32%)

Οι δείκτες για το Ραδιόφωνο είναι: Ελλάδα 64% - Ευρώπη28: 34%) και για τα έντυπα: Ελλάδα 70% - Ευρώπη28: 46%

Επίσης η Ελλάδα διαφοροποιείται στο δείκτη εμπιστοσύνης προς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ποσοστό 58%, ενώ στην Ευρώπη το ποσοστό είναι 28,63%

Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο (στην έρευνα του φθινοπώρου του 2018) οι Έλληνες σημείωσαν αρνητικές ψήφους εμπιστοσύνης σε θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ελληνικές Υπηρεσίες και θεσμικά όργανα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.