Στον Εισαγγελέα μέλη της διοίκησης και γιατροί της κλινικής «Ταξιάρχαι»

Να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης κακουργήματος καλούνται από τον Εισαγγελέα πέντε άτομα, μέλη της διοίκησης και γιατροί, από την κλινική «Ταξιάρχαι».

Καλούνται να καταθέσουν ανωμοτί στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται για παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του κορονοιού. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, 13 ασθενείς που νοσηλεύονταν στην κλινική έχουν χάσει τη ζωή τους μετά την προσβολή τους από τον ιό.

Σύμφωνα με το άρθρο βάση του οποίου καλούνται οι ύποπτοι για εξηγήσεις «όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

-με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων,

-με κάθειρξη έως 10 χρόνια, αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο,

-με κάθειρξη έως 10 χρόνια, εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου,

-με ισόβια, αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.