Δείτε το ΦΕΚ

Στον Φλαμπουράρη η εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος - Αλλαγές αρμοδιοτήτων στην κορυφή της κυβέρνησης

Αναδιατάξεις στην κατανομή του κυβερνητικού έργου ως προς τις αρμοδιότητες επί των τραπεζών αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με επίκεντρο δυο εκ των πιο στενών του συνεργατών.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης διατηρεί τον συντονισμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης αλλά παύει πλέον να έχει την ευθύνη για τα ζητήματα του τραπεζικού τομέα. Σύμφωνα με πρωθυπουργικές αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή η εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος ανατίθεται στον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη. Ετσι, η αρμοδιότητα για τα χρηματοπιστωτικά προστίθεται σε άλλες τρεις που είχαν ανατεθεί στον κ. Φλαμπουράρη και αφορούσαν :

-την υποβοήθηση του Πρωθυπουργού στο συντονισμό δράσεων και στην ανάληψη πρωτοβουλιών σε θέματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών

-τη συμμετοχή του στην Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής ως συντονιστής και

-τη συμμετοχή στην Επιτροπή Συντονισμού Κυβερνητικής Πολιτικής για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, ως Πρόεδρος.

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι η αλλαγή αυτή ως προς τις αρμοδιότητες των δυο κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών συμπίπτει με υψηλή κινητικότητα στο χώρο των τραπεζών , όπως έλεγαν χαρακτηριστικά παράγοντες που γνωρίζουν τον τομέα αυτόν, αλλά και με την άρση των περιορισμών (capital control) στην ανάληψη μετρητών εντός της χώρας από την ερχόμενη εβδομάδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΦΕΚ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.