Συνεργασία Ελλάδας - Κουβέιτ για τον τουρισμό

Με ευρεία πλειοψηφία ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού για την κύρωση της συμφωνίας που προβλέπει τη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και Κουβέιτ, στον τομέα του τουρισμού.

Η συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κουβέιτ είχε υπογραφεί στις 12 Ιουνίου 2014 στην Αθήνα και η εν λόγω κύρωση είναι αποτέλεσμα της κοινής επιθυμίας των δύο χωρών για την ενδυνάμωση των φιλικών σχέσεων, µέσω της ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στην ομιλία της στη Βουλή τόνισε, ότι οι τουριστικές αγορές της Μέσης Ανατολής αποτελούν προτεραιότητα της εθνικής τουριστικής πολιτικής, στο πλαίσιο του ανοίγματος νέων και δυναμικών ξένων αγορών που έχει ξεκινήσει το υπουργείο στοχευμένα και μεθοδικά από το 2015.

Η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στις σημαντικές δυνατότητες για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος επισκεπτών υψηλών εισοδημάτων από το Κουβέιτ και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής προς την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι ήδη το 2016, σε συνέχεια των συντονισμένων προσπαθειών, υπήρξε διψήφια αύξηση από τις αγορές αυτές.

«Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης των διμερών τουριστικών σχέσεων και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να ενθαρρύνουμε τον ιδιωτικό τομέα να προχωρήσει σε νέες επωφελείς συνεργασίες» επισήμανε η κ. Κουντουρά.

Ειδικότερα, με την συμφωνία προβλέπεται η επιδίωξη και η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα τουρισμού και συγκεκριμένα:

-Η δυνατότητα συμμετοχής σε τουριστικές διοργανώσεις, εκθέσεις, σεμινάρια και άλλες τουριστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην επικράτεια του άλλου μέρους.

-Η διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης για ταξιδιωτικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και εκπροσώπους ΜΜΕ.

-Η γνωστοποίηση κινήτρων για τουριστικές επενδύσεις.

-Η ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας στον τομέα του τουρισμού.

-Η ενθάρρυνση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των ταξιδιωτικών και τουριστικών πρακτορείων, µε σκοπό την αύξηση των τουριστικών ροών των δύο χωρών, µέσω οργανωμένων και μεμονωμένων περιηγήσεων.

-Η ενθάρρυνση της ανταλλαγής πληροφοριών, μελετών, εμπειρίας και τεχνογνωσίας στον τομέα του τουρισμού.

-Η ανταλλαγή πληροφοριών και υλικού τεκμηρίωσης, που αφορούν στον τομέα της τουριστικής και ξενοδοχειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Επίσης, προβλέπεται η σύγκληση Μικτής Επιτροπής που θα επιβλέπει την πρόοδο και υλοποίηση των παραπάνω δράσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.