Συντηρητές Αρχαιοτήτων κατά ΥΠΠΟΑ: «Καμιά ενημέρωση» για κρούσμα σε εργαζόμενο του Μουσείου Ακρόπολης

Καμιά ενημέρωση από το ΥΠΠΟΑ για κρούσμα που εντοπίστηκε σε εργαζόμενο συντηρητή στο Μουσείο Ακροπόλεως

«Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από το Μουσείο Ακρόπολης, ή το ΥΠΠΟΑ που το εποπτεύει, για το κρούσμα κορονοϊού που ανιχνεύθηκε το βράδυ της Πέμπτης 1-10-2020 σε συνάδελφο μας που εργάζεται στο Τμήμα Συντήρησης του μουσείου και το οποίο δηλώθηκε αμέσως», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 2-10-2020 το προσωπικό του Τμήματος Συντήρησης δεν πήγε στην εργασία του. Μέρος του προσωπικού του Μουσείου Ακρόπολης κλήθηκε από τον ΕΟΔΥ να προσέλθει την Κυριακή 4-10-2020, στις εγκαταστάσεις του, για να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από το ΔΣ του Μουσείου Ακρόπολης:

• Να προβεί άμεσα σε ενημερωτική ανακοίνωση σχετικά με το κρούσμα που έχει προκύψει και τα μέτρα που έχει λάβει για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, προστατεύοντας έτσι τους εργαζόμενους, τους κάθε είδους επισκέπτες και την αξιοπιστία του Μουσείου.

• Να προχωρήσει στην διενέργεια τεστ σε όλο το προσωπικό του Μουσείου

• Να εντατικοποιήσει το πρόγραμμα απολύμανσης και καθαριότητας όλων των χώρων του Μουσείου.

• Να αντιμετωπίσει το ζήτημα του φυσικού αερισμού των χώρων, όπου αυτός δεν είναι εφικτός (εργαστήρια συντήρησης κ.α).

• Να αυξήσει τα διαλείμματα εργασίας.

• Να εφοδιάζει συχνά το προσωπικό με τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

«Η πανδημία του κορωνοϊού είναι εξαιρετικά σημαντική υπόθεση, αφορά ανθρώπινες ζωές και γι αυτό απαιτεί διαρκή ενημέρωση, αμεσότητα και διαφάνεια στους χειρισμούς», καταλήγει η Π.Ε.Σ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.