ΣΥΡΙΖΑ: Ο υφυπουργός Αθλητισμού πανηγυρίζει για τη μετατροπή μόνιμων προσλήψεων σε οκτάμηνες συμβάσεις

Από την ΓΓΑ ανακοινώθηκε ότι έπειτα από συνεργασία του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, «προκηρύσσονται άμεσα 599 «αθλητικές» θέσεις, σχεδόν το 2% στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας (οκτάμηνης σύμβασης) του ΟΑΕΔ, πρόγραμμα που ενεργοποιείται μέσα στον Απρίλιο για 36.500 ανέργους, ηλικίας 18-67 ετών, σε Ο.Τ.Α. και ΝΠΔΔ.

Οι 350 θέσεις εξ αυτών, στηρίζοντας εμπράκτως και για πρώτη φορά τόσο εμφατικά τους γυμναστές, θα αφορούν σε αποφοίτους Φυσικής Αγωγής για 147 Δήμους σε όλη την Ελλάδα. Γυμναστές, οι οποίοι θα ενισχύσουν τον ερασιτεχνικό, μαζικό, αθλητισμό. Οι υπόλοιπες 249 θέσεις θα αφορούν σε διάφορες ειδικότητες (Πολιτικοί Μηχανικοί Δομικών Έργων, Ηλεκτρολόγοι και Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Λογιστές, Νοσηλευτές, Υδραυλικοί, Ναυαγοσώστες Πισίνας, Εργοδηγοί, Κηπουροί, Φύλακες, Αποθηκάριοι κ.λπ) και θα απορροφηθούν στις αθλητικές υποδομές της χώρας που εποπτεύονται από τη ΓΓΑ».

Το τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανακοίνωσης έθεσε ερωτήματα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με την συμφωνία του με τον Γ. Βρούτση για τις 599 θέσεις εργασίας από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, προς όφελος του μαζικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Ανακοινώθηκε η μετατροπή της αναγκαίας και ήδη δρομολογημένης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού 249 ατόμων για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, σε προκήρυξη οκτάμηνων συμβάσεων. Μεθοδεύεται μέσω κοινής ένταξης 599 θέσεων γυμναστών, υδραυλικών, κηπουρών, ηλεκτρολόγων και άλλων ειδικοτήτων, που όλες μαζί ονομάσθηκαν «αθλητικές», σε προκήρυξη για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Και για αυτό πανηγυρίζουν.

Η κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών των ΕΑΚ με μόνιμο προσωπικό είχε δρομολογηθεί από την ΓΓΑ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και είχε ενταχθεί στον προγραμματισμό του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το 2019-2020. Αυτό έγινε βεβαίως, αφού η τότε κυβέρνηση κατάφερε να σπάσει την μνημονιακή αναλογία ένα προς πέντε που είχε επιβληθεί για όλο τον δημόσιο τομέα, επί προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ. Μια αναλογία προσλήψεων προς τις αποχωρήσεις που είχε οδηγήσει σε υποστελέχωση και προβλήματα λειτουργίας των ΕΑΚ. Και φυσικά όποτε χρειάστηκε, οι ανάγκες σε κρίσιμες ειδικότητες -ναυαγοσώστες, τεχνικό προσωπικό κλπ- καλύφθηκαν μέσα από διάφορα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ώστε να μη μείνει κλειστό κανένα Εθνικό Αθλητικό Κέντρο ούτε για μια ημέρα.

Ταυτόχρονα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, αντί να αναφέρει τι θα κάνει για τους 1145 γυμναστές που ήδη εργάζονταν στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους και για τους 194 γυμναστές του προγράμματος της κολύμβησης, τα οποία διεκόπησαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοινώνει την ένταξη 350 θέσεων γυμναστών για τους δήμους. Κι αυτό υποτίθεται για πρώτη φορά, όταν είναι γνωστό ότι εκατοντάδες είναι οι γυμναστές που εδώ και τέσσερα χρόνια εργάζονται στους Δήμους μέσω κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Ρωτάμε λοιπόν, αυτοί οι εργαζόμενοι θα ενταχθούν σε κάποια από τις πρόνοιες για τις πληττόμενες ομάδες, ή θα μείνουν επί ξύλου κρεμάμενοι;

Θα πληρώσει η ΓΓΑ το ποσό που της αντιστοιχεί για τα επιδοτούμενα προγράμματα των δήμων που διεκόπησαν ή ευκαιρίας δοθείσης θα καταργήσει τα προγράμματα;

Δυστυχώς, εν μέσω πανδημίας, ο ελληνικός αθλητισμός διαθέτει έναν υφυπουργό, που για 364 ημέρες το χρόνο όλα τα κάνει για πρώτη φορά και την πρωταπριλιά λέει ακόμα δυο εσκεμμένα ψέματα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.