Τέλος η πώληση βιβλίων, ρούχων και παιχνιδιών από τα σούπερ μάρκετ έως τις 30 Νοεμβρίου (Pdf)

Τα σούπερ μάρκετ δεν θα πωλούν, από αύριο και έως τις 30 Νοεμβρίου, αγαθά όπως ρουχα, παπούτσια, ηλεκτρικά είδη, παιχνίδια και βιβλία.

Ο σκοπός είναι να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού μετά το κλείσιμο του λιανεμπορίου. Στην ίδια υπουργική απόφαση προβλέπεται η λειτουργία των σούπερ μάρκετ την ερχόμενη Κυριακή 15 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Στο μεταξύ, ο Άδωνης Γεωργιάδης σε συνέτευξή του στον ΣΚΑΪ, υπσοτήριξε πως ο πρωθυπουργός εξετάζει το αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να στηρίξει το βιβλίο.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ

Περιορισμούς στην λειτουργία των σούπερ μάρκετ ώστε να μη διαθέτουν διαρκή αγαθά είχαν ζητήσει, με ερώτησή τους, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Χαρίτση, και του αναπληρωτή τομεάρχη Ανάπτυξης, Χάρη Μαμουλάκη, 58 βουλευτές του κόμματος.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές, ενώ τα εξειδικευμένα καταστήματα λιανικής θα παραμείνουν κλειστά έως τις 30 Νοεμβρίου, τα σούπερ-μάρκετ θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους, μάλιστα, με διευρυμένα ωράρια, ενώ μαζί με την κάλυψη των επιβεβλημένων αναγκών του γενικού πληθυσμού σε τρόφιμα κ.λπ. τα σούπερ-μάρκετ θα πουλάνε και διαρκή αγαθά, όπως βιβλία, είδη ρουχισμού, ηλεκτρικές συσκευές κ.ά., δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τις επιχειρήσεις που έχουν ως βασική δραστηριότητά τους την πώλησή ανάλογων προϊόντων.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η επίδραση του προηγούμενου κύματος της πανδημίας είχε ασύμμετρες επιπτώσεις σε διαφορετικούς τομείς του εμπορίου, με τις επιχειρήσεις ένδυσης και βιβλίου να είναι από τις πρώτες πληγωμένες, ενώ οι τάσεις ενίσχυσης του ηλεκτρονικού εμπορίου σε συνδυασμό με το ψηφιακό χάσμα μεταξύ μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μεγάλων ομίλων στην εμπορία τελικών καταναλωτικών αγαθών, έχει ως αποτέλεσμα οι επιπτώσεις να είναι σημαντικά μεγαλύτερες για τις πιο μικρές εμπορικές επιχειρήσεις.

Κατόπιν αυτών, οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, εάν σκοπεύει να επιβάλει περιορισμούς στην λειτουργία των υπεραγορών τροφίμων ώστε να μη διαθέτουν διαρκή αγαθά, και τι μέτρα προτίθεται να λάβει για να περιοριστούν οι τάσεις συγκεντροποίησης του εμπορίου σε λίγους, μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που έχουν παρατηρηθεί με ιδιαίτερη ένταση κατά την περίοδο της πανδημίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.