Δηλώσεις Μορώνη

Τηλεοπτικές άδειες: Συντάσσεται η προκήρυξη για τον διαγωνισμό

Το γεγονός ότι συντάσσεται ήδη προκήρυξη για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Ροδόλφος Μορώνης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με θέμα τη συζήτηση επί των εκθέσεων πεπραγμένων (ετών 2014 και 2015) του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Ο κ. Μορώνης παρέθεσε αρχικά πως «βρήκαμε προϋπολογισμό της τάξης των 150.000 ευρώ», συμπληρώνοντας ότι το προσωπικό ήταν και εξακολουθεί τυπικά να είναι στα 41 άτομα, με 20 ειδικούς επιστήμονες. «Αλλά λόγω ασθενειών είναι 36 ο αριθμός των εργαζομένων» διευκρίνισε στη συνέχεια.

Κατά τον αντιπρόεδρο του ΕΣΡ, υπάρχουν 230 υποθέσεις - φάκελοι και σήμερα βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο περάτωσης ή έχουν περατωθεί συνολικά οι 190 εξ αυτών. Συνεχίζοντας να θέτει εσωτερικά ζητήματα της Ανεξάρτητης Αρχής, τόνισε ότι χρειάζεται ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής γιατί «είναι της δεκαετίας του 1990».

«Συντάσσεται αυτή την στιγμή η προκήρυξη» είπε για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και πρόσθεσε ότι «είμαστε σε επαφή με το υπουργείο για νομοτεχνικές βελτιώσεις, ώστε αυτή τη φορά να μην έχει την τύχη των προηγούμενων τριών προσπαθειών από το 93΄ έως σήμερα και η προσπάθεια να ολοκληρωθεί αισίως».

Εν συνεχεία, ο κ. Μορώνης υποστήριξε ότι υπάρχει έλλειμμα κανονιστικής αρμοδιότητας του Συμβουλίου, γι' αυτό και εντοπίζονται μεγάλα προβλήματα και φαινόμενα που «παρακολουθούμε σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Αθανάσιος Κουτρομάνος, επισήμανε πως «το προπατορικό αμάρτημα είναι ότι ραδιόφωνα και τηλεοπτικά κανάλια ξεκίνησαν να εκπέμπουν χωρίς άδεια και αντί να οδηγηθούν σε δίκη ποινική, νομιμοποιήθηκαν».

Υπογράμμισε δε ότι αυτό δημιουργεί πρακτικά προβλήματα που είναι δυσεπίλυτα. «Αυτό που βιώνουμε στο ΕΣΡ είναι ένα νομικό ναρκοπέδιο» είπε. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.