Δασοπυρόσβεση - Αεροδιακομιδές

Το ΓΕΕΘΑ απαντά «εμμέσως» στον Πάγκαλο περί «ατσαλάκωτου» στρατού!

Έμμεση απάντηση στον Θεόδωρο Πάγκαλο, με αφορμή τις δηλώσεις του (πιο κάτω) με τις οποίες αμφισβήτησε το αξιόμαχο του Στρατού αλλά και τη συνδρομή του στην κατάσβεσή των πυρκαγιών, έδωσε το ΓΕΕΘΑ με ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρεται στην κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι "κατά την διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, από 1 Μαΐου έως σήμερα, έχει διατεθεί το ακόλουθο προσωπικό και μέσα για την κάλυψη αναγκών επιτήρησης και κατάσβεσης πυρκαγιών:

2.271 στελέχη για κατάσβεση πυρκαγιών και για στελέχωση περιπόλων.

956 οχήματα και μηχανήματα διαφόρων τύπων για κάλυψη αναγκών εποχούμενων περιπόλων και κατάσβεση πυρκαγιών.

470 έξοδοι εναερίων μέσων, διαφόρων τύπων, καλύπτοντας συνολικά 980 ώρες πτήσης για επιτήρηση και κατάσβεση πυρκαγιών"

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς τους συνδράμουν τους αρμόδιους φορείς στο έργο της δασοπυρόσβεσης, των αεροδιακομιδών και του προσφυγικού.

Ειδικότερα:

α. Κατά την διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, από 1 Μαΐου έως σήμερα, έχει διατεθεί το ακόλουθο προσωπικό και μέσα για την κάλυψη αναγκών επιτήρησης και κατάσβεσης πυρκαγιών:

2.271 στελέχη για κατάσβεση πυρκαγιών και για στελέχωση περιπόλων.

956 οχήματα και μηχανήματα διαφόρων τύπων για κάλυψη αναγκών εποχούμενων περιπόλων και κατάσβεση πυρκαγιών.

470 έξοδοι εναερίων μέσων, διαφόρων τύπων, καλύπτοντας συνολικά 980 ώρες πτήσης για επιτήρηση και κατάσβεση πυρκαγιών.

β. Από την αρχή του έτους, έχουν πραγματοποιηθεί 1.593 ώρες πτήσεων εναέριων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων, διαφόρων τύπων, σε 653 αποστολές αεροδιακομιδών 917 ατόμων που έχρηζαν ιατρικής συνδρομής.

γ. Στην παρούσα περίοδο οι Ένοπλες Δυνάμεις λειτουργούν 31 δομές φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Επισημαίνεται ότι από την έναρξη της εμπλοκής τους στην προσφυγική κρίση, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συνεισφέρει με:

Την διάθεση μέσων του ΠΝ και της ΠΑ για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών σε εθνικό και συμμαχικό επίπεδο, καθώς και σε επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης.

Την κατασκευή 50 δομών φιλοξενίας.

Την ανάπτυξη 5.000 σκηνών και την τοποθέτηση 3.000 οικίσκων.

Την δημιουργία 45.000 θέσεων φιλοξενίας.

Την μεταφορά 17.000 τόνων υλικών.

Την παροχή περίπου 15.000.000 μερίδων σίτισης στις δομές φιλοξενίας.

Την διάθεση περίπου 250 στελεχών για τη λειτουργία των δομών φιλοξενίας.

Την καθημερινή υγειονομική υποστήριξη των δομών με ιατρούς και νοσηλευτές.

Τι είχε πει ο Θεόδωρος Πάγκαλος:

Με αφορμή τη συμμετοχή ή μη του Στρατού στις πρόσφατες πυρκαγιές ο πρώην αντιπρόεδρος και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος –μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM - είχε εξαπολύσει σκληρή επίθεση κατά του Στρατού, αμφισβητώντας το αξιόμαχό του, την κοινωνική του συνεισφορά ενώ δεν είχε παραλείψει να μιλήσει αρνητικά και για τον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Πάγκαλος είχε κάνει λόγο για «ατσαλάκοτο» στρατό, «στρατό του Καμμένου» χαρακτηρίζοντάς τον «οπερέτα» που κάνει «μόνον για παρελάσεις».

«Να μην μας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσουμε το αξιόμαχο του στρατού» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος

«O στρατός του κ. Καμμένου είναι ατσαλάκωτος, δεν πάει πουθενά, δεν πάει στους σεισμούς, δεν πάει στις πυρκαγιές, δεν πάει πουθενά που μπορεί να εκτεθεί» και συνέχισε: «Κάνει μόνο παρελάσεις και παρουσιάσεις όπλων στον υπουργό».

«Είναι στρατός οπερέτας, ενώνω τις ευχές μου, τις προσευχές μου με τις δικές σας να μην μας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσουμε το αξιόμαχό του» είχε πει ο Θόδωρος Πάγκαλος.

«Τα Canadair δεν εμφανίστηκαν καθόλου. Τα ελικόπτερα εμφανίστηκαν με πάρα πολύ μεγάλη καθυστέρηση και μετά ένα σινούκ... Εν πάσει περιπτώσει ήταν πολύ περιορισμένη η βοήθεια που έδωσαν τα μέσα του στρατού ενώ κοντά στην Αθήνα έπρεπε να επιστρατευθούν όλα τα μέσα και εν πάσει περιπτώσει είναι δύο βήματα από την Αθήνα 40 χιλιόμετρα», είπε ο κ. Πάγκαλος.

Στην απάντησή του, λίγες ημέρες πριν, μέσω Twitter, o Πάνος Καμμένος είχε γράψει:

«Ο Πάγκαλος που ήθελε τις Σημαίες να τις παίρνει ο άνεμος και θεωρούσε τους στρατιωτικούς αντιπαραγωγικούς να μην πιάνει στο στόμα του τις Ενοπλες Δυνάμεις». Ο Πάνος Καμμένος συνόδευσε το σχόλιό του με μια φωτογραφία του Θόδωρου Πάγκαλου με κόκκινη ρόμπα...

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.