Το Reuters ανέδειξε το χάσμα Βρούτση-Μηταράκη στο υπουργείο Εργασίας

Το επιτελείο του υπουργείου Εργασίας με τον πρωθυπουργό

Το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters την Πέμπτη σχετικά με την πώληση σε εισπρακτικές εταιρείες οφειλών σε Ασφαλιστικά Ταμεία αξίας 12 δισ. ευρώ το οποίο στηρίχτηκε σε δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη άναψε νέες φωτιές στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Το δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη σχετικά με την πώληση σε εισπρακτικές εταιρείες οφειλών σε Ασφαλιστικά Ταμεία αξίας 12 δισ. ευρώ το οποίο στηρίχτηκε σε δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη άναψε νέες φωτιές στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η άμεση κάθετη διάψευση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ανέδειξε το χάσμα απόψεων ανάμεσα στα δύο ανώτατα πολιτικά στελέχη του υπουργείου Εργασίας, για τα οποία οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, γνωρίζουν ότι έχουν τις χειρότερες σχέσεις.

Ολα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο υφυπουργός είναι λαγός του Μαξίμου, καθώς όλοι παραδέχονται ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε ο κ. Μηταράκης αυθαίρετα να ανακοινώσει αυτό το σχέδιο. Και αυτό γιατί το σχέδιο φαίνεται να έχει επεξεργαστεί από κάποιους ειδικούς σε όλες του τις πτυχές.

Οι διαφορές στα ασφαλιστικά θέματα φαίνεται να βαθαίνουν και μετά την ανακοίνωσή του ο κ. Βρούτσης βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά από τον υφυπουργό του. Τώρα αν παίζεται το παιγνίδι «του καλού και του κακού μπάτσου» αυτό μένει να φανεί και μένει στον πρωθυπουργό να λύσει το πρόβλημα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι όποιες αλλαγές σχεδιάζονται από το επιτελείο του υπουργείου Εργασίας δεν θα είναι προς όφελος των ασφαλισμένων.

Διαβάστε ακόμα

Reuters: Πλάνο για πώληση ασφαλιστικών οφειλών 12 δισ. ευρώ σε ιδιώτες

Η Αχτσιόγλου δείχνει Μηταράκη για τη διαρροή στο Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.