Το σχέδιο της ΔΕΗ για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς

Εξώδικα στους οφειλέτες και αναθέσεις σε νομικά γραφεία των υποθέσεών τους θα αποστείλει η ΔΕΗ στον κάθε έναν ξεχωριστά, ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκης σε συνάντησή του με τους δημοσιογράφους το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως είπε, η ΔΕΗ θα στείλει εξώδικα σε όλους, εκτιμώντας ότι το ύψος των ανείσπρακτων ανέρχεται στο 1,050 δις. ευρώ. Ο κ. Παναγιωτάκης επισπεύδει τις διαδικασίες πίεσης των οφειλετών, καθώς για πολλούς από αυτούς υπάρχει ο κίνδυνος παραγραφής των οφειλών τους στην 5ετία. Σύμφωνα με τον ίδιο ότι δεν καταφέρει να εισπράξει η ΔΕΗ θα διαγραφούν από τον ισολογισμό της επιχείρησης και θα διεκδικήσει από το Δημόσιο την επιστροφή φόρου, 29%, δηλαδή περί τα 300 – 400 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον, όπως ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης, για τον Αύγουστο υπολογίζεται η τιτλοποίηση οφειλών μεταξύ 400 – 500 εκατ. ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.