Τον Μάη φοβάται ο κύριος Μητσοτάκης

Χθες, ο ανεκδιήγητος κύριος Μητσοτάκης μεταξύ των άλλων μας ενημέρωσε πως ως ΝΔ θα καταργήσει τελείως το Πανεπιστημιακό Άσυλο για να μην έχουμε μπαχαλάκηδες και ναρκωτικά στα Πανεπιστήμια.

  • Βέβαια δεν μας είπε αν θα φτιάξει δομές για τη μείωση των ναρκωτικών εκτός Πανεπιστημίων που φέρνουν κάτι Noor 1…
  • Επίσης δεν μας είπε αν στα ξένα πανεπιστήμια κάνουν χρήση ναρκωτικών σε πολιτισμένους πλέον χώρους…
  • Ούτε μας είπε αν θα αυξήσει και τον προϋπολογισμό για την Παιδεία…
  • Δεν μας εξήγησε αν για κάθε πέντε καθηγητές που φεύγουν θα προσλαμβάνεται ένας...
  • Λέξη γιατί με "αυτή την κατάσταση" τα ελληνικά πανεπιστήμια βγάζουν τόσο καλούς επιστήμονες (παγκοσμίως γνωστό): γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και πάει λέγοντας!

Βέβαια το πρόβλημα για τον κύριο Μητσοτάκη δεν είναι τα τρικάκια του Ρουβίκωνα ή τα βαποράκια (όχι οι έμποροι...) γύρω από τα ιδρύματα… (Πάντα υπήρχαν, αν και προσωπικά διαφωνώ...)

Το πρόβλημα είναι πως το Πανεπιστημιακό Άσυλο θεσμοθετήθηκε για την ελευθερία των ιδεών και την έκφραση του λόγου. Γιατί στα Πανεπιστήμια παίζουν ρόλο οι απόψεις και όχι η διακόσμηση, άσχετα αν κάθε άνθρωπος επιθυμεί «ωραίο» περιβάλλον.

Έτσι λοιπόν υπήρξαν φυτώρια για ιδέες, εξεγέρσεις, αντιστάσεις, αμφισβητήσεις.

Αυτό δεν θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάθε ακροδεξιός με τον μανδύα του "νεοφιλελευθερισμού"!

Αυτό που φοβάται είναι ο Μήνας Μάιος… Κάποια αντίσταση όπως του Μάη του ’68:

«Στη Γαλλία, θεωρείται ως σημείο-σταθμός στην αμφισβήτηση του κατεστημένου (θρησκεία, πατριωτισμός, σεβασμός στην εξουσία) και για τη μετάβαση από το συντηρητισμό στις φιλελεύθερες ιδέες (ισότητα, ανθρώπινα δικαιώματα, σεξουαλική απελευθέρωση). Στην Ευρώπη, αποτέλεσαν έμπνευση για παρόμοιους κοινωνικούς αγώνες αλλά και αφορμή για ρήξη ορισμένων κομματιών του σοσιαλιστικού κινήματος με τα παραδοσιακά κομμουνιστικά κόμματα.»

Αυτό που επιθυμεί είναι η ισοπέδωση των ιδεών και η απαγόρευση της σκέψης…

Ο ίδιος είπε πως οι νεοφιλελεύθερες απόψεις δεν είναι τόσο αγαπητές εντός των πανεπιστημιακών χώρων...

Ε, θα μπορούσε να τις... επιβάλει!

Αυτά…

(Τιμής ένεκεν ορισμένες φωτογραφίες από τον Μάη του '68 - Παρίσι)

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.