Τουλουπάκη κατά Άδωνη: Αγνοεί προκλητικά τη νομοθεσία της χώρας

Για παραβίαση της νομοθεσίας από την πλευρά του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εισαγγελία Διαφθοράς αναφορικά με δηλώσεις του αντιπροέδρου εναντίον της.

Η Ελένη Τουλουπάκη υποστηρίζει πως «με το νόμο 4596/2019 που ενσωμάτωσε την ευρωπαϊκή οδηγία 2016/343/ ΕΕ και σε συμμόρφωση προς πλήθος αποφάσεων του ΕΔΔΑ θεσμοθετείται πλέον η απαγόρευση οποιασδήποτε δημόσιας αναφοράς δημόσιου λειτουργού η κυβερνητικού αξιωματούχου σε εκκρεμή ποινική διαδικασία και τούτο γιατί προσβάλλεται κατάφωρα το τεκμήριο αθωότητας».

Ωστόσο, όπως αναφέρει με τις σημερινές του δηλώσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης αγνοεί προκλητικά τη νομοθεσία της χώρας τις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου καθώς και την πάγια νομολογία του ΕΔΔΑ.

Κάτι που όπως αναφέρει η κα Τουλουπάκη η εισαγγελία Διαφθοράς «σέβεται και τηρεί ως κόρην οφθαλμού για κάθε πρόσωπο που τυχόν ερευνάται μεταξύ των οποίων και ο κ. Υπουργός».

Μάλιστα η ίδια υπογραμμίζει ότι θα προβεί σε κινήσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Η καταπάτηση κάθε δικονομικού κανόνα, των βασικών δικαιωμάτων και αρχών της ΕΣΔΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το ζήτημα είναι θεσμικό και αφορά στα θεμέλια του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας αυτής καθαυτής. Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να ενημερωθούν επίσημα πια όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο για το τι συμβαίνει στη χώρα μας. Έχω θεσμική υποχρέωση να σταθώ όρθια σε αυτό το χωρίς προηγούμενο κύμα ανθρωποφαγίας εισαγγελικών λειτουργών» αναφέρεται σχετικά. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.