Τουλουπάκη: Όλες οι ανακριτικές πράξεις έγιναν κατ' εντολή του Αθανασίου

«Δε θα μετατραπούμε σε απλούς διεκπεραιωτές υποθέσεων όπως επιθυμούν κάποιοι. Θα παραμείνουμε αληθινοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης ως το τέλος», σημείωσε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Ελένη Τουλουπάκη, απαντώντας στον Μιωνή.

H προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, θέλησε να δώσει απαντήσεις στις «άκρως δυσφημιστικές δηλώσεις του κ. Μιωνή», όπως σημειώνει, καθώς «προβαίνει σε παντελώς αυθαίρετους συνειρμούς».

Η απάντηση της Ελένης Τουλουπάκη:

«Με αφορμή τις πρόσφατες άκρως δυσφημιστικές δηλώσεις του κ. Μιωνή ,ο όποιος με βάση μια ηχογραφημένη συνομιλία προβαίνει σε παντελώς αυθαίρετους συνειρμούς θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: 

Όλες οι ανακριτικές πράξεις στις οποίες αναφέρεται (κατάθεση Φαλτσιάνι το Μάρτιο του 2016, κατ οίκον έρευνα κλπ) διενεργήθηκαν κατ εντολή και εποπτεία  του κ. Π. Αθανασίου ως προϊστάμενου της Οικονομικής Εισαγγελίας στην υπηρεσία του οποίου υπηρετούσαμε ως επίκουροι οικονομικοί εισαγγελείς από το Νοέμβριο του 2015 κατόπιν δικού του αιτήματος. Η δικογραφία την οποία αναφέρει ότι σχηματίσαμε εγώ και οι συνάδελφοί μου κκ Καλούδης και Ντζούρας δήθεν με δίκη μας πρωτοβουλία σχηματίστηκε και παραγγέλθηκε επίσης από τον κ. Αθανασίου, για τον οποίο για προφανείς λόγους δεν κάνει κανένα συνειρμό ο καταγγέλων. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετώπιζε τη χρεοκοπία προσπαθήσαμε αξιοποιώντας τα στοιχεία που αξιοποίησε όλη η υπόλοιπη Ευρώπη για την είσπραξη των διαφυγόντων φόρων να πράξουμε ότι επέβαλε το καθήκον και η συνείδηση μας. 

Παρακολουθούμε έκπληκτοι μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια ποινικοποίησης νομίμων δικονομικών ενεργειών. Είμαστε ίσως η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν δεν κατηγορήθηκαν δικαστικοί λειτουργοί γιατί έπραξαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Δε θα μετατραπούμε σε απλούς διεκπεραιωτές υποθέσεων όπως επιθυμούν κάποιοι. Θα παραμείνουμε αληθινοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης ως το τέλος!».

Διαβάστε επίσης: Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για ανακοίνωση Μιωνή: Επιστρατεύουν και το παρακράτος για τους φθηνούς αντιπερισπασμούς τους

Στο πόρισμα του ΕΟΠΠΥ για τη Ράικου απάντησαν με «outsourcing» Παπαγγελόπουλου - Νίκος Παππάς: Τώρα παραποιούν και συνομιλίες

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.