Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου

Το τουρκικό ΥΠΕΞ με νέα προκλητική ανακοίνωση του καλεί την Ελλάδα να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου και επαναφέρει το θέμα «τουρκικής μειονότητας στη Θράκη».

Επίσης κάνει λόγο για «κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης» και «ρατσιστικά κεφάλια».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ έχι ως εξής:

«Καταδικάζουμε τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των μελών του κοινοβουλίου και βεβαίως καταδικάζουμε έντονα το κάψιμο της σημαίας μας στη Θεσσαλονίκη.

Τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης που δεν μπορούσαν να χωνέψουν το ότι άνοιξε ξανά για προσευχή η Αγιά Σοφιά, δεν έχουν πάρει μάθημα από την Ιστορία αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια. Να πρέπει να θυμηθούν όμως τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στη σημαία μας».

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Παραλήρημα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού

Σε απάντηση, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.