Τραγωδία Μαρφίν: Μια ηθική δικαίωση για τους συγγενείς των νεκρών που άργησε να έρθει

Mετά τον θόρυβο που προκάλεσε πρόσφατα η υποκριτική στάση της Κυβέρνησης απέναντι στην τραγωδία της Μαρφιν, την ίδια ώρα που το ίδιο το κράτος, επί Νέας Δημοκρατίας, είχε ασκήσει αναιρέσεις για τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποφάσισε την παραίτηση του δημοσίου από τις επίμαχες αναιρέσεις.

Η παραίτηση αυτή ήρθε μετά την αναγκαστική αναδίπλωση της Κυβέρνησης, κι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι συγγενείς θυμάτων θα λάβουν πλέον μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα συνολικά αποζημιώσεις για τον τραγικό χαμό των ανθρώπων τους ύψους 2,2 εκ ευρώ.

Η απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ήταν ομόφωνη, λήφθηκε δηλαδή με 68 ψήφους υπέρ και χωρίς καμία μειοψηφία και αφορούσε τέσσερις συνολικά αποφάσεις στις οποίες το ελληνικό δημόσιο είχε ασκήσει αναίρεση , επί Κυβερνήσεως ΝΔ, αγωνιζομενο μέχρι τελευταία στιγμή να αποφύγει τις χρηματικές αποζημιώσεις. .

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.