Τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη καλλιτεχνών και το άνοιγμα δανειστικών βιβλιοθηκών

Τροπολογία για την ενίσχυση των ανθρώπων του Πολιτισμού αλλά και την επαναλειτουργία των δανειστικών βιβλιοθηκών κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την αναδιοργάνωση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων.

Συγκεκριμένα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσαν -με πρωτοβουλία της τομεάρχη Πολιτισμού, Σίας Αναγνωστοπούλου- τρεις τροπολογίες για τη στήριξη των καλλιτεχνών, οι οποίες αφορούν τα εξής:

1. Οικονομική ενίσχυση των δημιουργών και των καλλιτεχνών μέσω των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων

2. ΦΠΑ Πολιτισμού: ένταξη στον κατώτατο συντελεστή 6% της παραγωγής και του χαρτιού του βιβλίου, των ψηφιακών και των ακουστικών – ηχητικών βιβλίων (ebooks, audiobooks),των εισιτηρίων κινηματογράφου [και των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.

3. Ποσόστωση για τη μετάδοση ελληνικών μουσικών έργων από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς - Υποχρέωση λήψης άδειας χρήσης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων από τους υποψήφιους προς αδειοδότηση ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς – Κυρώσεις.

Επιπλέον, τροπολογία κατατέθηκε και για το «δικαίωμα δημόσιου δανεισμού από βιβλιοθήκες».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.