Τροποποιήσεις στο καθεστώς της α' κατοικίας

Τι περιλαμβάνουν οι τροποποιήσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε τροποποιήσεις όσον αφορά το θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της α' κατοικίας. Οι αλλαγές αφορούν δανειολήπτες που βρίσκονται σε διάσταση, διαμένουν σε άλλη πόλη λόγω εργασίας, ή έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο.

Σύμφωνα με το υπουργείο οι τροποποιήσεις αφορούν τόσο τις νέες αιτήσεις οι οποίες θα υποβληθούν, όσο και αυτές που έχουν υποβληθεί, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Με βάση την ανακοίνωση του υπουργείου, επιτρέπεται η υποβολή αίτησης για προστασία της κύριας κατοικίας για όσους διαμένουν σε ακίνητο (μισθωμένο ή παραχωρημένο) εκτός της Περιφερειακής Ενότητας της α' κατοικίας τους.

Παράλληλα, εάν υπάρχουν περισσότεροι του ενός ιδιοκτήτες, τότε υπάρχει η δυνατότητα προστασίας της κατοικίας μόνο με αίτηση του ενός συνιδιοκτήτη, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών και προστασίας της α' κατοικίας από τους δανειολήπτες που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο από εταιρίες παροχής πιστώσεων.

Η αιτιολογική έκθεση της ΠΝΠ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.