Τσακαλώτος προς Σταϊκούρα: Η ΝΔ παρέλαβε ανάπτυξη 2,8% και την κατέβασε στο 1%

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ΝΔ δεν έχει απογειώσει την ανάπτυξη όπως υποσχόταν. Ένας πιο δύσπιστος από εμένα θα έλεγε ότι δεν είμαστε ακριβώς στη σωστή πορεία για επίτευξη του στόχου 4% ανάπτυξη.», αναφέρει σκωπτικά σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αφορμή ήταν η ανακοίνωση από την ΕΛΣΤΑΤ των αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο του 2019 όπου η ανάπτυξη περιορίστηκε στο 1% και συνολικά για το 2019 στο 1,9%.

Ο κ. Τσακαλώτος, θυμάται μάλιστα την εποχή που ο κ. Σταϊκούρας χαρακτήριζε αναιμική την ανάπτυξη του 2,8%.

Προκαλεί μάλιστα τον νυν υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να του απαντήσει πως χαρακτηρίζει τα συγκεκριμένα αποτελέσματα όταν ήλπιζαν ανάπτυξη στο 4%

Η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

«Από ό,τι μαθαίνω ανακοινώθηκαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη το 4ο τρίμηνο του 2019.

Μάλλον μου είπαν ψέματα γιατί άκουσα ότι η ανάπτυξη είναι στο 1% το τέταρτο τρίμηνο ενώ η ΝΔ παρέλαβε 2.8%.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ΝΔ δεν έχει απογειώσει την ανάπτυξη όπως υποσχόταν. Ένας πιο δύσπιστος από εμένα θα έλεγε ότι δεν είμαστε ακριβώς στη σωστή πορεία για επίτευξη του στόχου 4% ανάπτυξη.

Αν ήμουν χαιρέκακος άνθρωπος θα έλεγα ότι «Χάθηκε η αναπτυξιακή δυναμική που η χώρα είχε αποκτήσει», όπως έγραφε ο κ. Σταϊκούρας όταν είχαμε ανάπτυξη 1.7%.

Ή ότι η χώρα έχει αναιμική ανάπτυξη, όπως έγραφε όταν είχαμε 2.8%.

Ή ότι «τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να επιτύχει ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη», όπως έγραφε πέρυσι τέτοια εποχή με σχεδόν διπλάσια ανάπτυξη.

Επειδή δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος περιμένω εναγωνίως την ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα που θα βάζει τα πράγματα σε τάξη.»

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ σε μορφή pdf

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.