"Η Εξεταστική θα τα αποκαλύψει όλα"

Τσίπρας: Θα διερευνηθούν όλα τα σκάνδαλα στην υγεία - Περίθαλψη για όλους

Για τις μεταρρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια περίθαλψη μίλησε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο υπουργείο υγείας ενώ έκανε εκτενή αναφορά στην εξεταστική στη Βουλή που  ερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας. Έκανε δε ειδική αναφορά στο σκάνδαλο Ερρίκος Ντυνάν, που είχε έρθει στο φως μετά τις αποκαλύψεις του Documento τον Δεκέμβριο του 2016.

Ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα  συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, ενώ παραχωρεί ομιλία στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας.

Το νομοσχέδιο που προωθείται για τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια δημόσια Υγεία και η ανασυγκρότηση του ΕΣΥ βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης.

Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ περίμεναν με πανώ διαμαρτυρίας για τις συνθήκες εργασίας τους τον πρωθυπουργό.

Ομιλία Ξανθού μετά τη συνάντηση

Καταφέραμε να αντιστρέψουμε την εικόνα κατάρρευσης του εθνικού συστήματος Υγείας, τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε ομιλία του μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο.

Στην ομιλία του, πριν ξεκινήσει η ομιλία του πρωθυπουργού, ο κ. Ξανθός είπε ότι αυτή η κυβέρνηση, όταν ανέλαβε, είχε πει ότι θα κάνει τρία σημαντικά πράγματα στην Υγεία:

- Θα αντιμετωπίσει το θέμα του αποκλεισμού των εκατομμυρίων ανασφάλιστων από το ΕΣΥ. Αυτό το έκανε με απόλυτη συνέπεια.

- Η δεύτερη κεντρική πολιτική δέσμευση ήταν ότι θα στηριχτεί κατά προτεραιότητα το δημόσιο σύστημα Υγείας. «Ο κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται σταδιακά ότι έχει υλοποιηθεί ή είναι σε εξέλιξη αυτή η διαδικασία. Καταβλήθηκε ένα τιτάνιο έργο», τόνισε.

- Η τρίτη κεντρική πολιτική δέσμευση ήταν ότι θα ηθικοποιήσουμε το σύστημα Υγείας, με παρεμβάσεις εξυγίανσης, ελέγχου, θεσμικής αναδιοργάνωσης και περιορισμού των γνωστών και τεράστιων προβλημάτων σπατάλης και διαφθοράς και εκμετάλλευσης του αρρώστου. Ο υπουργός είπε ότι με όλες τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει, και με κορυφαία τη σχετική Εξεταστική, η κυβέρνηση έχει δώσει το πολιτικό σήμα ότι δεν υπάρχει πλέον ασυλία, πολιτική συγκάλυψη και ανοχή της πολιτικής φαυλότητας της προηγούμενης περιόδου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.