Τζεντιλόνι: «Υπάρχουν κανόνες και όρια που δεν είναι αμετάκλητα»

«Υπάρχουν κανόνες και όρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία δεν είναι οριστικά και αμετάκλητα. Υπάρχει ένα περιθώριο διαπραγμάτευσης», δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, συναντώντας τους περιφερειάρχες όλης της χώρας στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

«Σίγουρα από τώρα μέχρι το φθινόπωρο η όλη συζήτηση με τις Βρυξέλλες θα ξεκινήσει και θα μπορέσει να φέρει αποτελέσματα. Γνωρίζουμε ότι από τη μία πρέπει να διατηρήσουμε τις ισορροπίες, και από την άλλη πρέπει να πετύχουμε ένα πιο ρεαλιστικό ευρωπαϊκό πλαίσιο», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά τις προτεραιότητες της ιταλικής δημοσιονομικής πολιτικής, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης υπογράμμισε ότι ο σκοπός είναι «να ενισχυθεί η όλη προσπάθεια που αφορά την δημιουργία θέσεων εργασίας, των υποδομών και των επενδύσεων».

«Πρέπει να εφαρμόσουμε ένα σύνολο οικονομικών πολιτικών που να μας επιτρέψει να διατηρήσουμε την ισορροπία στα δημοσιονομικά και τον εξορθολογισμό των δαπανών του κράτους, αλλά το οποίο, παράλληλα, να στηρίξει και να συνοδεύσει την ανάπτυξη που, έστω και με περιορισμένο τρόπο, άρχισε να γίνεται αισθητή», κατέληξε ο Πάολο Τζεντιλόνι.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.