Ξανθός: Το διακύβευμα των βουλευτικών εκλογών αφορά και τη φαρμακευτική πολιτική και τον χώρο των φαρμακείων

«Το διακύβευμα των βουλευτικών εκλογών αφορά και τη φαρμακευτική πολιτική και τον χώρο των ιδιωτικών φαρμακείων, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε συγκέντρωση των φαρμακοποιών με θέμα «Το παρόν και το μέλλον του φαρμακείου μας» που πραγματοποιήθηκε στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), με πρωτοβουλία των φαρμακοποιών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ξανθός υπογράμμισε ότι οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια. «Το ένα αντιμετωπίζει το φάρμακο ως κοινωνικό αγαθό με κορυφαία προτεραιότητα την καθολική και ισότιμη κάλυψη των αναγκών των ασθενών και στο άλλο κυριαρχεί η ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη της απελευθέρωσης της αγοράς και της πλήρους εμπορευματοποίησης του φαρμάκου».

Πρόσθεσε πως «το ένα αναβαθμίζει τον κοινωνικό ρόλο του φαρμακείου και τη συμβολή του στο δίκτυο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και το άλλο οδηγεί στην απαξίωση του φαρμακοποιού και στην επαναφορά ρυθμίσεων που προέβλεπε η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ (ιδιοκτησιακό, απελευθέρωση ωραρίου, ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείου κλπ.) και στις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε δικλείδες ασφαλείας που απέτρεψαν την ολιγοπωλιακή αναδιάρθρωση του κλάδου».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.