Χαρίτσης: Η πολιτική της κυβέρνησης στην οικονομία θα οδηγήσει στην επιβολή μέτρων λιτότητας (Video)

«Γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι απολύτως ανεπαρκή για να αντιμετωπίσουν το βάθος και την έκταση της οικονομικής κρίσης» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ionian TV το βράδυ της Τρίτης.

«Είδαμε αποσπασματικά μέτρα που δεν καλύπτουν τις ανάγκες ούτε των εργαζομένων αλλά ούτε και των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων, για τις οποίες η αναστολή των υποχρεώσεων και οι επιστρεπτέες προκαταβολές απλά μεταθέτουν το πρόβλημα για το μέλλον» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Τονίσαμε εξαρχής την ανάγκη για ένα εμπροσθοβαρές πακέτο στήριξης της οικονομίας και κατά το lock down και κατά την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας» υπενθύμισε ο εκπρόσωπος Τύπου. «Δυστυχώς η κυβέρνηση αρνήθηκε ακόμη και να εξετάσει τις προτάσεις μας για στήριξη της εργασίας με κάλυψη του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων, στήριξη των επιχειρήσεων με ρευστότητα και θεσμοθέτηση ενός βασικού εισοδήματος έκτακτης ανάγκης για όσους είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται μέσα στην κρίση» πρόσθεσε, σχολιάζοντας ότι «ανησυχούμε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο επιβολής, δια της πλαγίας οδού, πολιτικών λιτότητας».

«Τα μέτρα που εγκαίρως παρουσιάσαμε με το πρόγραμμα «Μένουμε ‘Όρθιοι» αφορούν και στα δημόσια οικονομικά της χώρας» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι «για το πρώτο εξάμηνο του 2020 είχαμε «τρύπα» 6,5 δισ. ευρώ στα έσοδα το προϋπολογισμού» ενώ «ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος ήδη μιλάει για μελλοντική ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής. Κάτι που μεταφράζεται σε περικοπή σε μισθούς και συντάξεις».

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «το ύψος των επιχορηγήσεων για τη χώρα μας είναι πολύ μικρότερο από αυτό που παρουσίασε η κυβέρνηση της ΝΔ», τονίζοντάς ότι «μειώθηκε από τα 23 δισ. που είχε προτείνει αρχικά η Κομισιόν στα 16,3 δισ. ευρώ». «Δυστυχώς η κυβέρνηση αντί να δώσει τη μάχη για να μην περάσουν οι ρυθμίσεις που ευνοούν τις μεγάλες χώρες της ευρωζώνης, πανηγυρίζει» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι «είναι μείζον να ξεκαθαριστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο αν οι εκταμιεύσεις θα συνδεθούν με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις» αλλά και «η κυβέρνηση να παρουσιάσει το δικό της αναπτυξιακό σχέδιο». Και πρόσθεσε: «Έχουμε ζητήσει αλλά ακόμα δεν έχουμε δει την έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη. Είναι κρίσιμο τα κονδύλια αυτά να μην κατευθυνθούν σε προγράμματα τηλεκατάρτισης και απευθείας αναθέσεις σε φίλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά να αξιοποιηθούν για να αντιμετωπιστεί η κρίση που είναι ήδη παρούσα» κατέληξε.

Συνέντευξη στο Ionian TV | 28.07.2020

Η πολιτική της κυβέρνησης της #ΝΔ στην οικονομία θα οδηγήσει στην επιβολή μέτρων λιτότητας - Απολύτως ανεπαρκή τα μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπιση της κρίσης #ΜενουμεΟρθιοι - Τονίσαμε εξαρχής την ανάγκη για ένα εμπροσθοβαρές πακέτο στήριξης της οικονομίας - Τα μέτρα που εγκαίρως παρουσιάσαμε αφορούν και στα δημόσια οικονομικά της χώρας - «Τρύπα» 6,5 δισ. ευρώ στα έσοδα του προϋπολογισμού το πρώτο εξάμηνο του 2020 #ΤαμείοΑνακαμψης: Το ύψος των επιχορηγήσεων για τη χώρα μας μειώθηκε από τα 23 δισ. στα 16,3 δισ. ευρώ - Να ξεκαθαριστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο αν οι εκταμιεύσεις θα συνδεθούν με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις Είναι κρίσιμο τα κονδύλια να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση της κρίσης - Να μην κατευθυνθούν σε προγράμματα τηλεκατάρτισης και απευθείας αναθέσεις σε φίλους της κυβέρνησης #Μητσοτάκη |Ζωντανά η συνέντευξή μου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ionian Channel και τον Τάσο Θεοδόση

Gepostet von Alexis Charitsis - Αλέξης Χαρίτσης am Dienstag, 28. Juli 2020
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.