Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης οδήγησε σε ύφεση την ελληνική οικονομία πολύ πριν την πανδημία

 «Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε ύφεση, ήδη από τον Οκτώβρη του 2019, πολύ πριν την πανδημία του κορονοϊού και μετά από 12 συνεχόμενα τρίμηνα θετικών ρυθμών ανάπτυξης επί ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, που δείχνουν ότι είχαμε μείωση του ΑΕΠ κατά δύο συνεχόμενα τρίμηνα, το τελευταίο τρίμηνο του 2019 και το πρώτο τρίμηνο του 2020. Κάτι που, σύμφωνα με τους οικονομολόγους, ξεκάθαρα συνιστά ύφεση».

Είπε ακόμη ότι «η ελληνική οικονομία έπειτα από μία μεγάλη κρίση κατάφερε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει 12 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης και να πετύχει ρυθμό ανάπτυξης 2.8%, αλλά οδηγήθηκε στην ύφεση λόγω των επιλογών της κυβέρνησης, η οποία δεν έδωσε τις ενισχύσεις που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως η 13η σύνταξη και το κοινωνικό μέρισμα, και έφερε τις δημόσιες επενδύσεις σε ιστορικό χαμηλό εικοσαετίας»

Ο κ. Χαρίτσης εκτίμησε ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη όσο και να προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να την εξωραΐζει», για να προσθέσει: «η ύφεση όμως δεν είναι φυσικό φαινόμενο, το βάθος και η έκτασή της έχει να κάνει με τις κυβερνητικές επιλογές...».

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Για αυτό τον λόγο επικαιροποιήσαμε το «Μένουμε Όρθιοι»...Η πρότασή μας για γενναία, εμπροσθοβαρή στήριξη της οικονομίας βασίζεται σε τρεις πυλώνες: τη στήριξη της εργασίας, με κάλυψη του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων, την άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων με μη επιστρεπτέες ενισχύσεις και τη θεσμοθέτηση ενός βασικού εισοδήματος έκτακτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που είδαν μέσα στην κρίση την καθίζηση του εισοδήματός τους».

«Δεν πετάμε απλά νούμερα» ανέφερε ο κ.Χαρίτσης και εξήγησε: «Αντιστοιχίσαμε τις προτάσεις μας με τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές πηγές για την ελληνική οικονομία, δηλαδή το μαξιλάρι ασφαλείας και τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.