Χαρίτσης: «Πληρώνουμε τις ιδεοληψίες και την ανικανότητα της κυβέρνησης»

“Ο αναπτυξιακός καλπασμός που υπόσχονταν προεκλογικά η Ν.Δ. εξαϋλώθηκε σε ελάχιστο χρόνο", τονίζει σε συνέντευξή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο rosa.gr και τον Δημήτρη Ραπίδη.

"Πληρώνουμε τις ιδεοληψίες και την ανικανότητα μιας κυβέρνησης που οδηγεί την κοινωνία στην ανασφάλεια", δηλώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ιστότοπο rosa.gr ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στηλιτεύοντας πως "η κυβέρνηση της Ν.Δ. παρέλαβε μια δυναμική οικονομία με ανάπτυξη 2,8% για να την οδηγήσει σε όλο και χαμηλότερους αναπτυξιακούς ρυθμούς και τελικά σε ύφεση πριν ακόμη την εξάπλωση της πανδημίας". Ειδικότερα, κάνοντας αναφορά στα σχετικά στοιχεία επισημαίνει ότι "το 4ο τρίμηνο του 2019 ήμασταν ήδη στο 0,7% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, που συνιστά τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης", ενώ "στο πρώτο τρίμηνο του 2020 το αντίστοιχο νούμερο ήταν -1,6%, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε επιτύχει 12 συνεχόμενα τρίμηνα θετικών ρυθμών ανάπτυξης".

"Ο αναπτυξιακός καλπασμός που υπόσχονταν προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία εξαϋλώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο", υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης. "Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την κρίση ως ευκαιρία για να επαναφέρει τη χώρα στις εποχές της μνημονιακής επιτροπείας, της κοινωνικής ανασφάλειας και της οικονομικής λιτότητας", σημειώνει, και προσθέτει πως "το πεδίο των εργασιακών είναι το κατεξοχήν πεδίο έκφρασης της αντιδραστικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας: καμία έγνοια για την κατάσταση του κόσμου της εργασίας, ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία, ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας". "Το αποτέλεσμα ήδη το βλέπουμε στην αύξηση της ανεργίας και στην ανασφάλεια που διαποτίζει ξανά την ελληνική κοινωνία και κυρίως τη νεολαία", σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλ. Χαρίτσης τονίζει στη συνέχεια πως "η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης και της κρίσης ως ευκαιρία για βίαιη αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας δεν είναι μονόδρομος. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι» αποδεικνύει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος: η αντιμετώπιση της κρίσης με ενίσχυση της οικονομίας και θωράκιση της κοινωνίας", κάνοντας λόγο για την ανάγκη "ενός γενναίου και εμπροσθοβαρούς πακέτου στήριξης με διατήρηση των θέσεων εργασίας, προστασία των εργατικών δικαιωμάτων και διασφάλιση των μισθών". "Για μας εκεί εδράζεται η κοινωνική ανασυγκρότηση: στην ενίσχυση της θέσης και της αυτοπεποίθησης των εργαζομένων με ιδιαίτερη μέριμνα για τους «αόρατους» και τις «αόρατες» της αγοράς εργασίας που βλέπουν ξανά το φάσμα της ανεργίας να επιστρέφει", συμπληρώνει.

Τέλος, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις ενάντια στο ρατσισμό και την αστυνομική βία διεθνώς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι "η αστυνομική αυθαιρεσία και ο αυταρχικός εκτροχιασμός έχουν ευρύτερες διαστάσεις. Κατά συνέπεια η όποια απαραίτητη θεσμική μεταβολή στις τάξεις της αστυνομίας θα πρέπει να συνδέεται με έναν ισχυρό κοινωνικό αίτημα και την αντίστοιχη πολιτική βούληση για κοινωνική και πολιτική ισότητα". Μάλιστα, υπενθυμίζει: "Είδαμε πολύ πρόσφατα και στην Ελλάδα τον τρόπο που οι κεντρικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας οδήγησαν στις αυταρχικές πρακτικές τμημάτων της αστυνομίας. Ας μην ξεχνάμε ότι περιστατικά παραβίασης της νομιμότητας από κατασταλτικές δυνάμεις έχουμε συνήθως όταν αυτές έχουν το πράσινο φως -έμμεσο ή άμεσο- από την κυβερνητική εξουσία".

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.