Χιλιάδες οικονομικοί πρόσφυγες από τα Βαλκάνια αναζητούν εργασιακό μέλλον στον Βορρά

Χιλιάδες πολίτες από χώρες των Βαλκανίων αναζητούν καλύτερο εργασιακό μέλλον και βελτιωμένο βιοτικό επίπεδο σε χώρες της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν τις χώρες καταγωγής τους και να μεταναστεύουν σε χώρες της κεντρικής, κυρίως, Ευρώπης.

Πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύουν εφημερίδες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, 228.000 πολίτες από βαλκανικές χώρες, οι περισσότεροι εκ των οποίων από την Αλβανία (62.000) και από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (53.500) μετανάστευσαν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ευρωπαϊκό "μονοπάτι" επέλεξαν πέρυσι 51.000 άτομα από τη Σερβία, 34.500 από το Κόσοβο, 24.300 από τη Βόρεια Μακεδονία που στράφηκαν σε χώρες όπως η Ιταλία και η Γερμανία. Οι περισσότεροι πολίτες από τη Σερβία μετανάστευσαν στη Γερμανία, τη Σλοβενία, την Κροατία, καθώς και τη Σλοβακία. Το μεγαλύτερο ποσοστό μετανάστευσης προέρχεται από την Αλβανία, χώρα η οποία έχει περίπου 2,8 εκατομμύρια κατοίκους και από την οποία περίπου 2,2% του συνολικού πληθυσμού μετανάστευσε πέρυσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.