«Χρυσή» βασιλόπιτα και για τον Πατούλη με πενταψήφιο... φλουρί

Το ζεύγος Πατούλη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Περιφέρεια Αττικής.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ώρες από τον σάλο που προκλήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση του κόστους της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο υπουργείο του Μάκη Βορίδη, με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη να ακολουθεί... την πεπατημένη της δεξιάς παράταξης. 

Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που παρατέθηκαν στη Διαύγεια, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διέθεσε το... διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 12.000 ευρώ για την εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις και αναγκάζοντας τον υπουργό, Μάκη Βορίδη, να τοποθετηθεί για να «μαζέψει» τα ασυμμάζευτα. 

Η «γαλάζια» τακτική της διάθεσης πενταψήφιων ποσών για μία... βασιλόπιτα δεν παρατηρήθηκε μόνο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, καθώς - σύμφωνα με τη Διαύγεια - η Περιφέρεια Αττικής ξόδεψε κι εκείνη με τη σειρά της πενταψήφιο ποσό για την κοπή της πίτας!

Όπως διαβάζουμε, Μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών της η Οικονομική Επιτροπή ομόφωνα αποφασίζει: «Την έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης συνολικού ποσού 9.677,42€ πλέον ΦΠΑ (12.000,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για την διοργάνωση εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου 2020 στην Αθήνα, για την κοπή πίτας για τους υπηρετούντες υπαλλήλους στην Περιφέρεια Αττικής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με νεότερη απόφαση, κοινοποιήθηκε ότι το τελικό ποσό θα υφίστατο κάποια... μείωση, η οποία όμως διατήρησε το σύνολο σε πενταψήφια κλίμακα, που έφτασε στα 10.800 ευρώ!

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.