Υπουργείο Υγείας: Δεν καταργείται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Διαψεύδει κατηγορηματικά το υπουργείο Υγείας οποιοδήποτε ενδεχόμενο να τεθεί υπό διαπραγμάτευση το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στο χώρο της υγείας, με αφορμή σχετική φημολογία.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο τονίζει πως, σε απόλυτη συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, δηλώνει κατηγορηματικά, πως η κατάργηση της χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας δεν είναι αντικείμενο καμίας διαπραγμάτευσης και η καταβολή του θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και μετά τον Ιούνιο του 2017.

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία ορίζει σαφώς τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας, ως επικίνδυνα και ανθυγιεινά. Οποιαδήποτε λοιπόν αναφορά στην ευθυγράμμιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, δεν προοιωνίζει την κατάργηση, αλλά την προσαρμογή, αναφέρει.

«Η προσπάθεια δημιουργίας αρνητικού κλίματος στους εργαζομένους στο χώρο της υγείας, με τη διασπορά ψευδών και ανυπόστατων ερμηνειών, γίνεται από συγκεκριμένους κομματικούς και συνδικαλιστικούς μηχανισμούς, με σκοπό την απαξίωση των θετικών εξελίξεων στο χώρο της υγείας που προωθεί η κυβέρνηση, παρά το περιοριστικό δημοσιονομικό πλαίσιο. Είμαστε βέβαιοι, ότι για μια ακόμη φορά, οι εργαζόμενοι θα τους γυρίσουν την πλάτη», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.