Υπουργός αθλητισμού Ιταλίας: «Αισιόδοξα τα σενάρια για έναρξη τον Μάιο»

Η γραμμή όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι τα ολοκληρωθούν οι εγχώριες διοργανώσεις στις ευρωπαϊκές χώρες ακόμα κι αν πρέπει να διεξαχθούν αγώνες τον Ιούλιο.

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά οι αισιόδοξες προβλέψεις που μας ώθησαν να σκεφτούμε ότι θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα και όλες τις άλλες αθλητικές δραστηριότητες νομίζω ότι ήταν λίγο υπερβολικές», δήλωσε για το θέμα ο υπουργός αθλητισμού της Ιταλίας Βιντσέντζο Σπαντάφορα, ο οποίος πρόσθεσε: «Για τις 3 Μαΐου είναι αμφίβολο αν υπήρχε η δυνατότητα να ξεκινήσουμε, θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε πίσω από κλειστές πόρτες. Μέχρι σήμερα έχω κάποιες αμφιβολίες σχετικά με τις δηλώσεις ότι θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Οι ίδιοι οι επιστήμονες δεν έχουν καμία βεβαιότητα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις συνεχώς μεταβαλλόμενες καταστάσεις».

Και ο υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι «η τελική απόφαση θα είναι της ομοσπονδίας, αλλά είναι μάλλον απίθανο να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, πιθανώς εάν συμβεί αυτό θα γίνει χωρίς φιλάθλους. Θα εξαρτηθεί επίσης απ’ όλα τα άλλα πρωταθλήματα. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου πήρε λίγο περισσότερο χρόνο για να καταλάβει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζαμε».

Ήδη η FIFA αποφάσισε ότι μπορούν να επεκταθούν και τον Ιούλιο τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν στις 30 Ιουνίου, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.